Свързани новини

26.04.2011 16:15

КНСБ: Минималната заплата да покрива прага на бедност

Видян 2757 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минималната работна заплата трябва да покрива прага на бедност, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова телевизия. „Това е функцията на минималното възнаграждение в цял свят“, продължи Димитров.

Лидерът на КНСБ припомни, че прагът на бедност, определен у нас, е 211 лв. „По обратния път, като сложим данъците и осигуровките, се получава 270 лева. Според нас и официалната методика истинският праг на бедност е 290 лева. Без данъци и осигуровки прави 237 лева в джоба на човека“, поясни той.

В понеделник от проучване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) стана ясно, че 70 на сто от работодателите са против увеличаване на минималната работна заплата сега. Данните показаха, че 15,6% от шефовете заявиха, че приемат минималните заплати да се увеличат, но ще направят съкращения на персонала си.

„Манипулация е твърдението, че като се вдигне работната заплата, хората ще си изгубят работата. Това не е причината. Миналата година без тя да се вдига, 360 000 души загубиха работата си“, заяви  Димитров.

Министерството на труда и социалната политика предложи минималната работна заплата да стане 270 лева, вместо сегашните 240 лв. Синдикатите настояват за малко повече - 290 лева.

“Ако се увеличи минималната работна заплата, за държавния сектор ще означава 8,2 милиона допълнително. В частния сектор цифрата е по-значителна – над 43 милиона“, заяви от своя страна председателят на БТПП Цветан Симеонов по Нова телевизия.




Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец